Generatoranlæg & Nødstrømsanlæg

Find Generatoranlæg til dit behov

Med mere end 20 års solid erfaring tilbyder Powergenerator stolt alle former for kompetente totalløsninger eller udvalgte dele af generator- og nødstrømsanlæg, datainstallation og service. Vi forhandler Europas stærkeste priser på generatoranlæg, UPS anlæg, Lav Emissions, off-shore samt Bio- og naturgasanlæg med højeste ingeniørfaglige ekspertise. Bliv trygt fulgt gennem hele processen fra design, produktionen samt montering, og få landets hidtil bedste service- og vedligeholdelsesaftale på dit generatoranlæg.

Forskellen på et generatoranlæg og et nødstrømsanlæg

Mange mennesker benytter i daglig tale ordet generatoranlæg og nødstrømsanlæg som værende samme type anlæg. Der er dog en forskel. Hos Powergenerator dækker vi kundens behov med alt fra en enkelt generator til en komplet nødstrømsløsning. Giv os et kald for en uforpligtende samtale.

Et nødstrømsanlæg opstilles for at overtage hele elforsyningen ved strømafbrydelse eller udfald i situationer, hvor et selv kortvarigt strømafbrud kan have fatale konsekvenser for forretningskritisk udstyr. En nødstrømsgenerator eller dieselgenerator genererer strøm ved, at bestå af en kombination mellem en dieselmotor og en el-generator, som ofte kaldes en alternator.

Et generatoranlæg benyttes derimod på lokationer hvor man ikke har adgang til at koble sig på el-nettet og få leveret strøm. Det gælder for eksempel på byggepladser, på havet eller andre steder uden strømtilførsel. Generatoranlægget kan ligeledes benyttes som nødstrøm hvis der opstår såkaldte short-break, dvs. strømudfald i bynettet.

Få et generatoranlæg der er fleksibelt, robust og operationsklar

Med Powergenerator som din samarbejdspartner er du sikret, at generatoranlægget produceres af anerkendte leverandører og akkrediterede servicepartnere. Vores løsninger inden for dieselgeneratorer er indbegrebet af pålidelighed på både mekanisk og elektrisk ydeevne. Din forretningskritiske belastning kan dermed overtages af et nødstrømsanlæg på blot få sekunder og nedetiden vil være begrænset til et minimum.

Én af Powergenerator største forcer er vores tætte samarbejde med internationalt anerkendte leverandører, som gør os leveringsdygtige i selv komplet specialdesignede generatorløsninger i talrige varianter. Vi tilbyder omfattende produktprogrammer for både indendørs- og udendørs installationer, med leverancer fra små mobile håndværker generatorer og helt op til at lede projekter i forbindelse med gigainstallationer i hospitalssektoren og komplekse datacentre.

Når du vælger os som din samarbejdspartner, er vores største fokus at sikre dig kompetent rådgivning, kvalitet i topklasse, hurtigt levering og markedets skarpeste priser. Vi stiller altid vores ingeniører til disposition og sikrer dermed et professionelt forløb med korrekte beregninger – uden kedelige overraskelser senere hen.

Vores anlæg er fra anerkendte motor- og generatorfabrikater fra bl.a. Baudouin, Perkins, Mitsubishi, Ford og Doosan.

Strømforsyning til industri på land og off-shore

Når vi praler af at være et leveringsdygtige i alle former for nødstrømsanlæg eller robuste og komplekse generatoranlæg, så er det ikke helt uden grund. Vi dækker alle behov, store som små. Har I brug for et solidt byggestrøms generatoranlæg, tilbyder vi leverancer i utallige effektstørrelser, skræddersyet og med en fleksibilitet som gør, at anlægget kan tilpasses såfremt jeres behov ændrer sig.

Vi garanterer naturligvis at generatoranlægget overholder niveauet for emissionsudledning i henhold til EU standarden da alle generatoranlæg er CE mærket.

Har du et mindre og mere kortvarigt behov for nødstrøm, tilbyder vi landets bedste udvalg af kraftfulde og transportable håndværker generatorer samt reservedele og tilbehør. Vælg både digitale, benzin- eller dieseldrevne generatorer, som snildt klarer almindelige mindre opgaver.

Tag evt. et kig på vores spritnye EKSTREM STØJSSVAGE digitale generator på hhv. 3500 watt og 7000 watt. Denne lille sag egner sig fantastisk til events, til kolonihaven, food trucks eller andre steder hvor der er brug for en lydsvag og transportabel generator.

Specialdesignede nødstrømsanlæg i verdensklasse

Med over 20 års erfaring i nødstrømsanlæg til alle tænkelige sektorer og kommercielle industrier på land og til havs, kan du roligt lade os varetage opgaven. Særligt stærke kompetencer har vi inden for:

 • Totalløsninger af nødstrømsanlæg
 • Installation og beregning
 • Infrastruktur
 • Datainstallation
 • Vedligeholdelse

Der stilles i dag store krav til nødstrømsanlæg og øget effektbehov som flere og flere virksomheder klogt vælger at investere i, som en integreret del af deres el-installation. Ofte skal generatoranlæggene være energieffektive og modulære samt sikre en fleksibilitet der muliggør en vedligeholdelse uden nedetid.

En generatorleverance fra os kan være en samlet pakkeløsning som er skræddersyet jeres behov. En sådan løsning kan indeholde:

 • Ingeniørfaglig rådgivning
 • Planlægning og projektering
 • Forberedelse af myndighedsgodkendelser
 • Dokumentation af el- og bygningstegninger
 • Tegne- og skabelonarbejde (3D modeller)
 • Produktion og montering
  el-arbejder f.eks. tavler
 • Ventilation og køling
 • lyddæmpning
 • Containeranlæg

Vi er med andre ord med fra den spæde start til at hele setuppet er færdig og velkoordineret med alle involverede parter.

Brug ingeniørfaglige eksperter til valg af nødstrømsanlæg

Powergenerator er blandt Danmarks største leverandører af nødstrømsanlæg og komplekse generatorløsninger. En lang række virksomheder og sektorer er yderst sårbare over for strømudfald, der i værste fald kan have fatale konsekvenser for materiel eller sågar menneskeliv. Vi sikrer at I får et top professionelt anlæg som er gearet til at håndtere sådanne strømafbrydelser øjeblikkeligt.

Vores generatoranlæg er en tryg forsikring og løsning til jeres behov både nu og i fremtiden. Med ekspertrådgivning og kompetent installation sørger vi for fejlfrie anlæg som ikke svigter!

Kontakt os og få en gratis snak om jeres behov. Vi opererer i hele landet.

Værktøjkasse
Har du brug for svar og rådgivning?

Ofte stillede spørgsmål om generatoranlæg

Et generatoranlæg er optimalt til benyttelse på lokationer, hvor der ikke er mulighed for at tilkoble fx maskiner på det lokale elnet og derved få leveret direkte strøm.
Der findes mange forskellige typer og størrelser af generatoranlæg, der passer til specielle eller helt specifikke behov, men også størrelsen og omfanget af opgaven. Kontakt os gerne, hvis du er i tvivl om hvilket generatoranlæg, der passer bedst til din opgave eller virksomhed. Vi leverer også specialdesignede løsninger, der imødekommer alle jeres krav.

Et generatoranlæg kan også benyttes som nødstrøm, hvis strømmen normalvis leveres direkte fra bynettet. Generatoranlægget vil således tage over, hvis der opstår short-breaks.

Du skal vælge et generatoranlæg, hvis:

 • Du ikke har adgang til strøm fra det lokale elnet eller bynet. Dette kan fx være på byggepladser, men også til events, havearbejde eller til en foodtruck.
 • Du har brug for en specialdesignet og skræddersyet løsning til dit projekt eller erhverv, hvor der kræves et generatoranlæg.
 • Du skal igang med et større projekt og i denne forbindelse har brug for meget strøm eller en yderst stabil strømkilde.

Hvis du har livskritisk eller forretningskritisk udstyr, kan det have fatale konsekvenser, hvis der sker en strømafbrydelse eller udfald, også selvom det kun er kortvarigt. Ved at opstille et nødstrømsanlæg, undgår du kritiske situationer, da anlægget vil overtage hele elforsyningen ved strømafbrydelse. Et nødstrømsanlæg leverer således ikke strøm hele tiden, men tager over, hvis der skulle ske afbrydelser eller udfald og fungerer derfor som en erstatning.

Nødstrømsanlæg består oftest af en kombination af både en dieselmotor og en el-generator.

Du skal vælge et nødstrømsanlæg, hvis:

 • Du har livskritiske eller forretningskritiske maskiner eller udstyr, der ikke tåler strømsvigt eller udfald.
 • Det kan have fatale eller kritiske konsekvenser, hvis der opstår strømsvigt eller strømudfald – også selvom det kun er kortvarigt.
 • Du har adgang til det lokale elnet eller bynet, hvor strømmen normalvis leveres fra.

Det kan være en jungle, at finde rundt i de mange forskellige generatoranlæg. Der findes utallige variationer, størrelser, typer og funktioner. Lad Generator hjælpe dig med at finde det rette generatoranlæg til dit projekt eller din virksomhed. Uanset om du har brug for et generatoranlæg, der er mobilt og skal kunne bruges til events, om du skal bruge et generatoranlæg til en byggeplads eller om du har brug for et stort generatoranlæg, der kan køre driften af din virksomhed, finder vi en skræddersyet løsning, der matcher jeres behov og krav.

Vi har over 20 års erfaring og hjælper jer med følgende, når der skal specialudvikles et generatoranlæg, der dækker jeres behov:

 • Totalløsninger af generatoranlæg og nødstrømsanlæg
 • Installation og beregning
 • Infrastruktur
 • Datainstallation
 • Vedligeholdelse

Når du vælger Generator som jeres leverandør af jeres nye generatoranlæg, er der mulighed for at vælge en fuld pakkeløsning, der naturligvis er tilpasset den specifikke situation og behov. En sådan pakkeløsning kan fx indeholde:

 • Ingeniørfaglig rådgivning
 • Planlægning og projektering
 • Forberedelse af myndighedsgodkendelser
 • Dokumentation af el- og bygningstegninger
 • Tegne- og skabelonarbejde (3D modeller)
 • Produktion og montering
 • El-arbejder f.eks. tavler
  Ventilation og køling
 • Lyddæmpning
 • Containeranlæg

Vi er således med fra start, helt indtil hele setuppet er klart og kører upåklageligt. Vi tilbyder også en tilpasset serviceaftale til favorable priser.

Vi anbefaler off-road diesel til nødstrømsanlæg, da det ikke indeholder bioethanol.
Hvis der anvendes almindelig diesel til et nødstrømsanlæg, kan du risikere, at der opstår såkaldt “dieselpest”.
Dieselpest er mikroorganismer, der lever og formerer sig i dieselolien. Under de rette forhold kan disse mikroorganismer formere sig så voldsomt, at de kan tilstoppe både filtre og dyser, så motoren ikke kan fungere. Desuden kan de danne forbindelser, der ligner svovlsyre, hvilket kan tære hul i tanke og brændstofrør.

Olieselskabet OK leverer off-road diesel og kan bestilles i 208 liters tromler eller via tankvogn.

Vi anbefaler at få foretaget service af dit generatoranlæg eller nødstrømsanlæg for hver 250. times drift eller 1 gang årligt, alt efter hvad der kommer først.

Generatoranlægget/nødstrømsanlægget er desuden udstyret med et kontrolpanel, der vil give besked, når det er tid til service. Når denne meddelelse vises, bør service udføres snarest muligt.

Hos Generator tilbyder vi alle vores kunder en serviceaftale, der er tilpasset alle krav. Vi har et landsdækkende netværk af yderst kompetente service værksteder, der har mulighed for at hjælpe inden for kort tid, hvis der skulle opstå et problem eller det blot er tid til et servicetjek.
Vi tilbyder også en løsning med en serviceaftale, der muliggør et serviceberedskab 24/7 – 365 dage om året, til en overskuelig pris. Alle vores kunder skal have mulighed for at deres generatoranlæg kører og fungerer optimalt – hele tiden. Derfor tilbyder vi altid serviceaftaler til en pris, der er til at betale.

Vi anbefaler ikke at udføre service på et generatoranlæg selv, medmindre man besidder de fornødne kompetencer og den professionelle viden. Du skal ligeledes være opmærksom på, at garantien på generatoranlægget eller nødstrømsanlægget til bortfalde uden yderligere varsel, såfremt der selv er forsøgt udført service.

Hos Generator tilbyder vi fulde serviceaftaler, der er tilpasset jeres behov og til en skarp pris. Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere om fordelene.

Skulle du stå i en situation, hvor der er brug for reservedele, har vi naturligvis de oftest benyttede reservedele på lager til omgående levering. Hvis der derimod er brug for en mere speciel reservedel, vil denne leveres hurtigst muligt fra centrale lagre i Europa.

Hvis du har brug for at bestille en reservedel til dit generatoranlæg eller nødstrømsanlæg, anbefaler vi, at du fremsender et billede af typeskiltet, som du finder på anlægget, så vi sikrer, at du modtager den korrekte reservedel.
Vi anbefaler altid kun benyttelse af originale reservedele til generatoranlægget/nødstrømsanlægget, da du er sikret en problemfri drift.

Har du flere spørgsmål?

Du er altid mere end velkommen til at kontakte os.
Vi elsker at rådgive – og vi er gode til det! Vi har mere en 20 års ekspertise i generatorer og anlæg hertil og du vil blive mødt af et team med en tung ingengiørfaglig baggrund, så du er i sikre hænder.
Kontakt os mandag – fredag mellem kl. 08:00 – 17:00 på enten tlf. +45 6441 5902 eller på mail info@generator.dk.

Document