Særlige regler og bestemmelser vedr. generatoranlæg og nødstrømsanlæg
Særlige regler og bestemmelser vedr. generatoranlæg og nødstrømsanlæg, som du bør være opmærksom på
Der findes i sagens natur særlige regler og lovbestemmelser, der skal følges og overholdes, når det gælder opsætning og drift af hhv. generatoranlæg og nødstrømsanlæg.
Nedenfor finder du særlige bestemmelser, der bør rettes opmærksomhed på forinden der opsættes anlæg. Vi gør opmærksomme på, at der kun er tale om et ganske lille udpluk af lovbestemmelser og at vi derfor henviser til retsinformation, vejledninger, bekendtgørelser og love, der måtte påvirke eventuelle udfald og beslutninger.
Hvis generatoren kun kan fungere i parallel med den offentlige forsyning
Er der tale om et generatoranlæg, der kun kan fungere i parallel med den offentlige forsyning, kan der beskyttes mod indirekte berøring, altså stød ved fejl i installationen. Dette kan ske ved et TN-system eller TT-system.
Der kan anvendes enten en fejlstrømsafbryder, maksimalafbryder eller et særligt registrerings- eller måleudstyr som udløseorgan.
Hvis generatoren udgør en omkobbelbar alternativ forsyning til den offentlige forsyning
Er der tale om et generatoranlæg eller nødstrømsanlæg, der skal fungere som et alternativ til den offentlige forsyning og dermed tage over, hvis der skulle ske en afbrydelse, kan der også beskyttes mod indirekte berøring. Anlægget skal være indrettet på en sådan måde, at der ikke kan opretholdes en prospektiv berøringsspænding der overstiger 50V, så det medfører risiko for stød.
Når I vælger Generator.dk som jeres ingeniørfaglige rådgiver og leverandør, tager vi naturligvis hånd om dette, så anlægget opfylder alle krav.
Opsætning af generator- eller nødstrømsanlæg i medicinske områder
Der er særlige bestemmelser for både elektriske installationer samt anvendelsen af generatorer i medicinske områder. Dette er for både patienters og personales sikkerhed.
Når der skal opstilles en generator i medicinsk område, skal dette ske efter særlig aftale med det medicinske personale eller den pågældende sundhedsorganisation eller styrelse, der er ansvarlig og skal ske i henhold til nationale bestemmelser.
Disse bestemmelser omfatter hovedsageligt:
- Hospitaler
- Private klinikker
- Lægepraksisser
- Tandlægepraksisser
- Helsehuse
- Sundhedshuse
- Medicinske behandlingsrum på arbejdspladser
- I visse tilfælde dyreklinikker
Det er muligt at læse mere om bestemmelser vedr. opsætning af generator- og nødstrømsanlæg i medicinske områder i Stærkstrømsbekendtgørelsen udarbejdet af Sikkerhedsstyrelsen ved Retsinformation.
Vælg Generator.dk for kompetent ingeniørfaglig ekspertise og rådgivning
Når I vælger Generator.dk som leverandør og rådgiver til jeres generator- eller nødstrømsanlæg, kan I vide jer sikre på at være i gode hænder.
Vi er med jer hele vejen under:
- Idéfasen
- Konstruktionen
- Idriftsættelsen
- Sikkerhed
- Service og rådgivning
Kontakt os i dag og få et helt uforpligtende tilbud på en skræddersyet løsning, der overholder alle lovkrav og matcher jeres behov.