UPS Anlæg og nødstrøm

UPS

UPS Anlæg – løsninger i verdensklasse

Generator ApS tilbyder det ubetinget stærkeste og bredeste program af UPS nødstrøms løsninger, og står naturligvis altid til disposition uanset størrelsen på jeres projekt. I de seneste år har vi kunne mærke en stærkt stigende efterspørgsel på UPS anlæg i forbindelse med etablering af et nødstrømsgenerator anlæg. Synergi Vores kerneområde og passion for generatoranlæg har igennem mere end 20 været omdrejningspunktet for vores forretning. Vi har i dag markedets mest solide samarbejdspartner som kan matche det ufravigelige krav til høj kvalitet. Dette kombineret med:

Kompetent ingeniørrådgivning i øjenhøjde

 • Priser der er til at betale
 • Tilpasningsdygtige og fleksible løsninger
 • Landets bedste serviceaftale

Hvad er et UPS anlæg?

UPS er en engelsk forkortelse for Uninterruptible power supply, på dansk Uafbrudt Strømforsyning og skal ses som en anordning, der sikrer konstant strømforsyning ved kortvarige afbrydelser i elnetværket. UPS nødstrøm kan være livsvigtigt ved eksempelvis forretnings- og livskritisk udstyr. Med et UPS anlæg tilkoblet, kan der sikres en strømtilførsel til elektrisk apparater i den tid det vil tage en eventuel nødstrømsgenerator at tage over. Et UPS anlæg kombineres derfor ofte med en generator som kan levere nødstrøm over længere perioder. UPS anlægget sørger med andre ord for, at I får tid til at få lukket nødvendigt materiel ned eller gemt igangværende arbejde i tilfælde af strømafbrydelse – indtil en nødstrømsforsyning kan overtage.

UPS nødstrøm skal indtænkes som en del af jeres IT system

Et UPS anlæg er i dag et inkorporeret standardelement på mange arbejdspladsers el-installation og UPS er grundlæggende en ukompliceret løsning, der består af 3 elementer:
 • Ensretter
 • Vekselretter
 • Batteri
Den stigende behov for nødstrøm skal ses i relation til den stigende digitalisering af arbejdspladser, og efterspørgslen for en lang back up tid gør, at mange vælger UPS nødstrøm som effektivt kan kombineres med et egentlig generatoranlæg. Dermed kan UPS batterikapaciteten minimeres, hvilket ofte afspejles i prisen for den endelige installation.

Krav til UPS anlæg

De fleste nye UPS anlæg i dag er driftsikre og af god kvalitet og opfylder dermed et krav om energieffektivitet og modulærhed. Det er vigtigt at UPS anlægget er fejltolerant og ikke mindst operationsklar 24 timer i døgnet. Ligeledes er det vigtigt at afdække vigtigheden af, omt UPS anlægget kan tillade nedbrud af enkelte komponenter således, at reparation og testning kan udføres uden at det påvirker den øvrige drift. Det vil sige om anlægget skal bestå af en såkaldt single point of failure opbygning. Når du vælger Generator ApS som din samarbejdspartner, er du sikret den rette UPS nødstrøms løsning der matcher din virksomhed og jeres behov – og vigtigst af alt, er du sikret korrekt og højt specialiseret kompetencer og rådgivning fra start til slut, til meget konkurrencedygtige priser. Vi er førende eksperter i UPS nødstrøm og leverer kompetente løsninger i hele norden.

Service af UPS anlæg

Hos Generator ApS får du en skræddersyet serviceaftale og du kan trygt regne med at vi står klar til at hjælpe nårsomhelst I har brug for os. Vi står 100 % inde for vores pålidelige UPS anlæg og har altid de mest basale reservedele på lager, som kan leveres omgående! Da vores kunder køber UPS anlæg og ikke rumskibe, er vores priser på et konkurrencedygtigt niveau der er til at betale. Når du vælger en kompetent samarbejdspartner er du forøvrigt sikret, at du ikke får grimme merudgifter grundet dårlige/forkerte beslutninger. Kontakt os i dag og få et fuldstændigt uforpligtende tilbud.

Værktøjkasse

Har du brug for svar og rådgivning?

Ofte stillede spørgsmål om UPS-anlæg

Udover attraktive økonomiske fordele, findes der miljømæssige og ikke mindst driftsmæssige fordele når du udskifter dit gamle UPS anlæg med et nyt. Det kan oftest betale sig at udnytte muligheden hvis anlægget alligevel skal have foretaget et batteriskifte. Fordelene er blandt andet:

 • Et nyt UPS anlæg har et reduceret tabe af varme og strømforbrug, hvilket gavner både miljøet og pengepungen.
 • Nye UPS anlæg kræver væsentligt mindre plads end de gamle modeller.
 • Prisen for at få opsat UPS nødstrøm er langt lavere i dag end tidligere.
 • Reservedele til ældre UPs anlæg kan være vanskelige at skaffe hvilket kan kræve lang nedetid.
 • Ældre UPS anlæg understøtter ikke avanceret elektronisk overvågning/kommunikation via moderne software.
 • Du får ikke en advarsel når batteriet er ved at dø på et ældre UPS anlæg, hvilket kan være fatalt for din forretning.
 • Nye UPS anlæg er ekstremt driftsikre og pålidelige så du er sikret nødstrøm når det gælder!.
 • Kraftigt reduceret elektromagnetisk- og harmonisk støj (THDI)

Et UPS anlæg er et varmegenererende anlæg og bør derfor ikke lukkes inde i lukkede skabe eller lign. Hertil må batteriet ikke udsættes for meget varme omgivelser over længere tid, da dette kan skade batteriet og dermed formindske driftsikkerheden.
Desuden kan batterierne afgive gasser under opladning, og der er derfor krav til udluftning af rum, hvor UPS anlæg er installeret.

Når I handler UPS nødstrøm gennem os er I garanteret at alle vores anlæg og reservedele lever 100 % op til gældende reglementer og overensstemmelser og du er altid sikret kompromisløs kvalitet – uanset størrelsen på jeres projekt.

Ja, men langt de fleste forsikringsselskaber kræver i dag at virksomhederne har UPS nødstrøm implementeret. Dette skyldes at undersøgelser viser, at mere end 50 % af uforklarlige fejl på elektrisk- og dataudstyr, skyldes afbrydelser i strømforsyningen. Et UPS anlæg bør derfor anses som et vigtigt element i virksomhedens sikkerhed.

Et nedbrud af dataudstyr vil ofte medføre drift tab og følgeomkostninger.
De fleste forsikringer dækker direkte skader, men ikke følgeomkostninger og drift tab

Investeringen vil være godt givet ud på den lange bane, konsekvenserne taget i betragtning. Hertil er UPS anlæg langt billigere i anskaffelse end tidligere, og de fleksible løsninger gør, at I ikke betaler for en dyrere løsning til UPS strømmen end I reelt har brug for.

Den nødvendige batteritid til UPS anlægget bør vurderes ud fra mulig belastning da batteritiden kan formindskes væsentligt ved høj belastning. Hvis der for eksempel bruges 300VA til et 600VA UPS anlæg kan det forventes at batterilevetiden vil forøges med 2.5 gange, så lavere belastning øger ligeledes batteritiden betragteligt.

Skulle en strømafbrydelse indtræde vil 5 til 10 minutters batteritid i langt de fleste tilfælde være nok til, at sikre en kontrolleret nedlukning samt kortere udsving på elnettet. Hvis der kræves for eksempel nødbelysning under strømafbrydelsen eller brug af kritisk kommunikationsudstyr, skal der påregnes et behov for en længere batteritid. Ved særlige omstændigheder er det muligt at tilkoble ekstra batterier/kabinetter til anlægget.

Batteriet er meget temperaturfølsomt og bør altid have en omgivelsestemperatur svarende til stuetemperatur. Øges denne med blot 10˚ grader kan batterilevetiden i værste fald nedsættes med 50 %. Det er vigtigt at sikre sig så man har UPS nødstrøm når man skal bruge det!

Dit UPS anlæg vil selv komme med en advarsel når batteritiden er ved at være slut. Dette gælder ikke gamle UPS anlæg hvorfor det bl.a. er vigtigt at få det skiftet til et nyere anlæg. Almindeligvis skal batteriet udskiftet efter 3 – 5 år ved almindelig mindre anlæg, hvor batteriet til gengæld ved store UPS anlæg ofte har en levetid på op til 10 år.

Kontakts os altid når du skal have behovafstemt hvilken UPS nødstrøm I har brug for og står over for et valg af et kommende UPS anlæg. Vi sikrer dig en solid løsning der matcher jeres behov 100 % og sparer jer for dyre lærepenge.

Hvilket anlæg I skal vælge afhænger meget af hvor følsomme I er overfor netforstyrrelser, spændingsudsving samt støj på elnetværket. Hertil er det relevant at se på hvor meget oppetid I har behov for, hvor mange forstyrrelser der kan forventes og naturligvis jeres budget til et nyt anlæg. Typisk ser man på 3 typer UPS anlæg:

 • Online
 • Offline
 • Line Interactive

Alle 3 hovedtyper egner sig til at håndtere strømafbrydelser effektivt, men de har forskellige måder at klare netforstyrrelser på. Online-anlægget sørger for en konstant ren spænding, hvorimod offline-anlægget først aktiveres og tager over når strømmen afbrydes. Den sidste type Line Interactive fungerer ligeledes offline, men regulerer i højere grad end offline anlægget en bedre regulering af spændingen.

Har du flere spørgsmål?

Så tøv ikke med at kontakte os. Vi elsker at rådgive – og vi er gode til det! Hos Generator.dk bliver du mødt af et venligt teamt med tung ingeninørfaglig baggrund. Du kan derfor være helt tryg ved den vejledning du får. Kontakt os mandag – fredag mellem kl. 08:00 – 17:00 på tlf. +45 64 41 59 02 eller mail info@generator.dk
Document